Manifest

  •  L’Assemblea No Més Blocs – Salvem L’Hospitalet és un moviment veïnal nascut a l’any 2015 amb l’objectiu d’aturar el PDU Gran Via (Pla Director Urbanístic Gran Via-Llobregat).
  • Moltes no sabreu què és el PDU Gran Via. Considerem això una evidència de que les administracions treballen d’esquenes a les veïnes i veïns. Trobem incomprensible que no tinguem coneixement d’un pla urbanístic que afecta al 8% del territori de L’Hospitalet i que canviarà els nostres barris per sempre.

  • El PDU Gran Via és un pla urbanístic fet des de dalt, decidit als despatxos. Un model de ciutat fet des de l’imposició i els interessos especulatius, que no té en compte les necessitats de L’Hospitalet.

  • El PDU Gran Via és un pla urbanístic que ningú ha consultat. D’executar-se ofegaria amb més edificacions una ciutat que ja té una densitat de població de les més altes del món.

  • El PDU Gran Via és un pla urbanístic que cimentarà el barri de Bellvitge amb 26 gratacels i envoltarà de ciment la nostra darrera zona agrícola i el més gran pulmó de L’Hospitalet, així com un focus de biodiversitat.

Els veïns i veïnes de Bellvitge ja vam aturar la construcció de blocs al nostre barri fa 40 anys i ho tornarem a fer.

Fem una crida a les nostres veïnes i veïns, a sumar-se a la lluita per fer els barris que volem.

Es per això que volem manifestar les següents demandes a les administracions:

  1. Aturar el PDU Gran Via.

  2. Crear un procés participatiu on les veïnes i veïns puguem decidir, coneixent tota l’informació que l’ajuntament ha de facilitar de forma clara i entenedora.

  3. Incloure la zona agrícola de Cal Trabal al parc agrari del Llobregat i potenciar-lo com a focus del cooperativisme a la ciutat, així com aprofitar part dels terrenys afectats pel PDU per crear horts veïnals en el marc de la iniciativa “un bloque, un huerto” que pretén que cada bloc tingui un espai per conrear, amb la idea de potenciar el consum de proximitat i la sobirania alimentària.

  4. Rebutjar la construcció de 26 gratacels i el model d’economia especulativa. Model que, a la Plaça Europa, ha deixat edificis a mig fer, deute al nostre ajuntament i molt poca incidència en la creació d’ocupació. Rebutgem un model de ciutat basat en el paradigma que precisament ens ha portat a una crisi que encara estem patint, i que precaritza les classes treballadores i enriqueix als especuladors. Rebutgem el model de creixement capitalista i apostem per un model de ciutat sostenible i cooperativa, no competitiva.

  5. Exigir la preservació i el manteniment de l’entorn de l’Hospital de Bellvitge i l’Hospital Oncològic i el manteniment de l’actual zona al seu entorn per tal de garanitir la salut mediambiental

Ha arribat l’hora d’agafar les regnes de les nostres vides, els barris són nostres i nosaltres decidirem el seu futur.

Per això et demanem la teva adhesió a aquest manifest i a la lluita signant

pixel
pixel

pixel pixel

One thought on “Manifest

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s