La força als carrers està viva i té ganes! Crónica manifestació 16S

La manifestació organitzada per No Més Blocs per aturar el PDU ha estat exitosa. Més de 400 persones han seguit el llarg recorregut que, iniciat al Parc Ecològic de Bellvitge, ha arribat fins a la porta de l’Ajuntament passant pels carrers Rambla Marina, Prat de la Riba, Girona, Barcelona, Just Oliveras, Passatge La Pau,  Plaça Repartidor, Pallars, Xipreret, Barcelona i Major.

A la porta de l’Ajuntament s’han llegit algunes de les declaracions fetes per moltes entitats i particulars de la ciutat a favor d’aturar el PDU i s’ha mostrat un taüt del PDU com a símbol de la seva desaparició. També s’han dipositat clavells per recordar el lema antiespeculatiu: “Donde ellos ven hoteles, crecerán claveles.”

Durant el recorregut s’han realitzat aturades a indrets relacionats directament amb l’especulació a la ciutat, com l’Edifici Núñez i Navarro a Rambla Marina, la misteriosa oficina de l’ADU (Agència Desenvolupament Urbà) al carrer Xipreret i l’edifici de l’Ajuntament.

La manifestació ha rebut l’adhesió i el suport de molta gent que no ha pogut participar perquè estava a les carpes, fent activitats infantils o  participant a alguna altra activitat a les festes de Bellvitge. Cada vegada més gent veu seva la necessitat d’aturar el PDU en benefici dels veïns.

El recorregut no ha tingut cap incident. S’han repartit adhesius i flyers informatius i hi ha hagut temps per explicar la situació a qui ho ha demanat. Continua havent-hi moltes persones de la ciutat que no saben què és el PDU ni què implicaria: ens pregunten, volen informació, s’enduen els díptics per llegir-los, s’apunten l’adreça web…

És necessari un diàleg entre Generalitat, Ajuntament i veïns i veïnes de la Ciutat. Està clar que de no produir-se una aturada immediata del PDU que doni pas a la creació d’un diàleg real, la via traumàtica a on ens està avocant l’ajuntament es faria més traumàtica encara, i ningú hauria d’oblidar –des de la comoditat d’un despatx- que els carrers sempre seran nostres.

NMB

 

Més imatges

Més imatges

Més imatges