Text íntegre de la roda de premsa sobre la campanya d’al.legacions #StopPDUgranvia

Si no vas poder veure la roda de premsa que No Més Blocs va oferir a l’Ateneu de Cultura Popular el passat 20 d’octubre, ara pots llegir el text íntegre del qual es va fer lectura. També compartim l’enllaç als mitjans de comunicació que es van fer resó.

foto-roda-premsa

“Bon dia.

En primer lloc volem agrair la presencia dels mitjans avui convocats i sobre tot a totes les veïnes de L’Hospitalet per la gran feina que han fet presentant les al·legacions als punts de registre, i les d’arreu del territori que s’han solidaritzat amb la nostra lluita que és la de totes. És la del PDU del Delta, és la del Pla Caufec, és la del PDU Circuit, és la del PDU BCN World, i totes les lluites en defensa del territori. També volem agrair a les treballadores públiques que han tramitat totes les al·legacions perquè sabem que no es una feina senzilla i que moltes no ho havien fet fins ara.

Al principi de la campanya, amb la nova exposició pública del Pla Director Urbanístic de la Gran Via, vam decidir presentar al·legacions inspirant-nos en el que ja havien fet les companyes de L’Horta de València. Hem al·legat, per posar pedres, pals, branques i troncs al camí cimentat de l’administració.

No reconeixem el període d’exposició publica del PDU Gran Via com un procés participatiu, ja que no només ha estat un projecte opac, sinó que no te dret a rèplica des de col·lectius com ara les menors d’edat, les persones en situació irregular, les invidents, les que parlen altres idiomes i tants d’altres exemples.

És d’hora per fer referència a les dades sobre el número d’al·legacions presentades tot i que ja les hem demanat a l’administració, però podem assegurar que des de l’assemblea No Més Blocs, fugint de la xarxa clientelar del govern de la ciutat i a títol personal, els membres del col·lectiu hem presentat prop de 500 al·legacions al PDU Gran Via.

Valorem molt positivament la campanya que hem dut a terme ja que davant la celeritat estival de la aprovació del PDU Gran Via, ens hem crescut, hem aconseguit posar sobre la taula el debat sobre la legitimitat d’un PDU gestat a esquenes de les veïnes de la ciutat i en contra dels seus interessos i les seves necessitats.

Recordem que L’Hospitalet és la segona ciutat de Catalunya. La ciutat on hi ha dues escoles públiques en barracons i disset per rehabilitar o pendents d’obres varies, on hi ha només una escola pública d’educació especial, una residència geriàtrica pública amb dos anys de llista d’espera, una taxa d’atur i precarietat laboral crònica, barris totalment oblidats per l’administració local amb densitats de població de lés més altes d’Europa on ens venen seguretat en comptes de mediació. Això és L’Hospitalet que algunes volen maquillar amb titulars de premsa fal·laços.

Des de No Més Blocs volem informar a les veïnes de la ciutat que la Gran Via no quedarà coberta al seu pas per Bellvitge, seguirà sent una barrera i un focus de contaminació ambiental, acústica i lumínica. Quedarà tapada el tram just i necessari per a que els grans edificis de formigó tinguin més comoditat que qualsevol veïna que porti cinquanta anys construint ciutat.

El soterrament necessari a L’Hospitalet és aquell del que ja no es parla, el que només s’utilitza com a moneda de canvi electoral per treure-li rèdit. El soterrament realment necessari és el de les cicatrius ferroviàries que trenquen la ciutat, separen els nostres barris i endureixen el dia a dia de les persones i condicionen la mobilitat.

Qüestionem les promeses de llocs de treball, ens sorprèn la falta d’imaginació del govern local a l’hora de crear ocupació repetint els models que han demostrat sobradament a la Plaça Europa que condueixen a la precarietat laboral.

Des de No Més Blocs no entenem els arguments del govern municipal quan diuen que cal la construcció de més d’una vintena de gratacels per preservar la última zona agrícola i la biodiversitat de les zones protegides de nidificació i reserva d’aus.

Ara restem a l’espera que l’administració respongui a cada al·legació tal i com marca la legislació vigent. Ens va sobtar també les declaracions del primer tinent d’alcalde Francesc Bellver quan afirmava que la resposta a les al·legacions seria la publicació del nou PDU, quan totes sabem que no és competència seva, sinó del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Mentrestant, seguim en la lluita. Continuem la relació amb afectats per altres PDU i informant a veïns i veïnes que s’interessen pel PDU Gran Via i les reivindicacions de l’Assemblea. Hem iniciat una campanya itinerant als instituts de la ciutat que s’ampliarà a col·lectius/entitats que la vulguin acollir. Ens tornarem a trobar en assemblea oberta el 20 de novembre a les 11h al Parc de Bellvitge.”

Mitjans que s’han fet resó de la roda de premsa:

 

Anuncis