Valoració de la Manifestació de l’11 de Juny

Valorem molt satisfactòriament com ha anat la manifestació de l’11 de juny. Tot i ser un dia ple d’actes electorals i activitats primaverals per tot el territori, ha comptat amb la participació de més de 200 persones.

La manifestació ha seguit l’itinerari Bellvitge, Rambla Marina, Carrer Major, Plaça de la Casa de la Vila. A l’inici de la marxa hem llegit el manifest i en arribar a l’Ajuntament hem creat entre tots una zona agrícola a escala, d’un metre quadrat, per fer visible la necessitat de mantenir tots els metres quadrats agrícoles que té actualment la nostra ciutat.

Aquest ha estat un primer pas, necessari, per aconseguir aturar el PDU Gran Via i obrir un procés de participació ciutadana per decidir si cal o no cal plantar 26 gratacels nous a la ciutat i destrossar així la zona agrícola. Estem convençuts que la majoria dels veïns i veïnes de L’Hospitalet no saben què és el PDU Gran Via ni quins efectes tindria sobre les nostres vides. Prova d’això és que la majoria de persones que són informades sobre què és realment el PDU es posen automàticament en contra d’ell. Actes com la manifestació ajuden a què tothom sàpiga què és el PDU Gran Via. A la plaça de l’ajuntament, com a cloenda de l’acte, també es va fer la lectura del manifest davant de tots els assistents.

A la propera assemblea oberta convocada pel 3 de juliol a les 11h. al Parc de l’Ermita de Bellvitge, començarem a treballar en la segona part: crear i obrir el procés participatiu. Esteu tots convidats.

Al final de l’acte trobem que hauria estat una mostra de respecte cap a la ciutadania que algun representant del partit majoritari del nostre govern ens hagués rebut a la porta de l’ajuntament per haver pogut lliurar-li, simbòlicament, un manifest en nom de l’assemblea No Més Blocs i de tots els participants a la manifestació. S’ha de dir que, també simbòlicament, l’ajuntament va estar tancat durant tot el matí i en cap moment ens van obrir la porta, el balcó o cap finestral per rebre’ns.

Hem dinat una paella popular a la plaça, al costat de la jardinera que contenia la petita zona agrícola, i hem estat bona estona allà. Quan hem tornat al vespre quina ha estat la nostra sorpresa en veure que la jardinera que havíem fet entre tots – i havíem arraconat al costat de la porta de l’Ajuntament- ja no hi era, havia desaparegut. Amb un pes de més de 200 kg no podia haver-la agafat ningú i els serveis de neteja no havien actuat perquè la plaça encara tenia el terra sense escombrar i les papereres plenes. A dins l’Ajuntament semblava no haver-hi ningú. Misteri? …sembla que hi ha algú que fa desaparèixer les zones agrícoles.

Volem agrair l’esforç a tots els que han ajudat en l’organització de la manifestació, especialment a l’Ateneu la Púa, a Brotes i a La Higuera, a la Unió de pagesos, a “En lluita”, a tots els que s’han adherit al manifest i no han pogut venir a la manifestació, als que s’adheriran pròximament, als  veïns i veïnes assistents de la ciutat i als que han vingut d’altres poblacions perquè aquesta causa la veuen també com seva.

NO MÉS BLOCS!

Enllaços notícies:

“El Periodico”: http://www.elperiodico.com/es/noticias/hospitalet/vecinos-lhospitalet-piden-que-abra-proceso-participativo-para-decidir-futuro-gran-via-5196097

“LH Digital”: http://lhdigital.cat/web/digital-h/noticia/societat/-/journal_content/56_INSTANCE_43Th/11023/10617513

“8 Tv” http://www.snappytv.com/tc/2131701/1055463

Anuncis